MediaMarkt Reageert Op Klachten BTW Weg Ermee-actie

MediaMarkt-BTW-weg-ermee-actieEind januari hield MediaMarkt drie dagen lang een grote actie, waarbij veel producten in de aanbieding waren. Klanten hoefden de 21% BTW namelijk niet te betalen, wat neerkomt op een korting van 17,36%. MediaMarkt kreeg echter veel klachten binnen over onder andere spontaan stijgende prijzen. De winkel heeft hier nu op gereageerd.

Van 25 januari tot en met 28 januari trok MediaMarkt bij een hoop producten de 21% BTW van de prijs af. Als voorbeeld kost een tv dankzij deze korting geen 1210 euro maar 1000 euro. Er doken echter al snel heel veel klachten op van klanten, omdat prijzen van bepaalde producten vlak voor de BTW-actie in eens een stuk duurder waren dan voorheen. Ook begreep niet iedereen dat het weglaten van de 21% BTW niet gelijk is aan 21% korting. Ruth Leijting, een woordvoerder van MediaMarkt heeft tegenover hardware.info nu gereageerd op deze klachten.

MediaMarkt vindt het onacceptabel dat er zoveel klanten zijn die onze campagne en prijsbeleid als negatief ervaren. Wij nemen dit zeer serieus, de signalen van onze klanten zijn echt bij ons binnengekomen.

We werken met dynamische prijzen, waarin we de prijzen van onze concurrenten direct volgen. Dat betekent dat we elke dag onze prijzen vergelijken met die van onze grootste concurrenten, en daar de laagste prijs van kiezen. Prijzen kunnen daardoor dagelijks omlaag, maar ook omhoog bewegen.

MediaMarkt kreeg een jaar geleden tijdens een andere BTW weg ermee-actie ook al veel kritiek te verduren. Daarom zal MediaMarkt voortaan vermoedelijk andere acties gaan organiseren en geen BTW-acties meer. “Tot die tijd geldt onze huidige prijsbelofte; bij MediaMarkt betaal je nooit te veel.“, aldus Leijting.

via [hardware.info]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.