Google neemt Motorola Mobility over

Google heeft voor 12,5 miljard dollar Motorola Mobility overgenomen, dat meldt Larry Page op het officiële Google Blog. Sinds augustus 2011 was het al bekend dat de internetgigant Motorola over zou nemen, maar ze moesten wachten op de goedkeuringen van de instanties. China gaf afgelopen weekend als laatste hun goedkeuring.

Sanjay Jha, Motorola’s voormalige CEO, is opgestapt. Hij wordt vervangen door Google’s Dennis Woodside, hij was medeverantwoordelijk voor de groei van 10 naar 17 miljard omzet in de VS in de afgelopen drie jaar. Door de overname zijn 800 werknemers van Motorola Mobility hun baan verloren in het kader van herstructurering. Voor de overname werkte er 19.000 mensen.

Motorola komt door de overname onder leiding van Google-topmensen te staan. Woodside was al voor Google betrokken bij het overnameproces en heeft een eigen team met topmensen aangesteld om Motorola Mobility te leiden. Bij de overname was wel een voorwaarde dat Android vijf jaar lang gratis en open source blijft.

Google heeft altijd gezegd Motorola te willen kopen om de patenten.

Meer info: Google Blog

Redactie

Op de redactie bieden we alle schrijvers bij Androidics de kans om algemeen nieuws over Android te plaatsen. Wil je onze redactie versterken? Mail dan naar omiwebdesigninfo[at]gmail.com

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.