Tabletmarkt Voor Dertiende Kwartaal Op Rij Gedaald

tabletsIn het vierde kwartaal van 2017 zijn opnieuw minder tablets verscheept dan in dezelfde periode een jaar eerder. Uit cijfers van analysebureau IDC blijkt dat de verkoopcijfers van tablets voor de dertiende keer op rij zijn gedaald.

Uit de laatste cijfers kunnen we opmaken dat de vraag naar nieuwe tablets steeds verder aan het afnemen is. De vraag naar 2-in-1-laptops is nog wel een klein beetje gestegen. In totaal zijn er in het vierde kwartaal van 2017 49,6 miljoen tablets over de toonbank gegaan. Een jaar eerder verkochten fabrikanten nog 53,8 miljoen tablets. Dit komt neer op een daling van 7,9 procent.

Q4 2017 tabletmarkt

Apple staat met de verkoop van 13,2 miljoen iPads ruim op de eerste plek. Samsung staat in tegenstelling tot een jaar eerder nu op de derde plek. De tweede plek is namelijk overgenomen door Amazon. Huawei en Lenovo staan op de vierde en vijfde plek.

De markt van hybride 2-in-1 laptops is het afgelopen kwartaal opnieuw gestegen, maar de vraag neemt wel af. Zo zag de markt in het vierde kwartaal in 2016 nog een groei van 24 procent, maar in het vierde kwartaal van 2017 is de markt met slechts 1,6 procent gegroeid. Het afgelopen kwartaal werden 6,5 miljoen 2-in-1-laptops verscheept.

via [techpulse]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.