Essential Phone Komt Dit Jaar Naar Nederland

Essential-PhoneDe Essential Phone, die afgelopen jaar veel aandacht kreeg vanwege het opmerkelijke design en het feit dat de smartphone is gemaakt door een mede-oprichter van Android, verschijnt dit jaar ook in Nederland op de markt. Dit heeft Jason Keats, het hoofd van de onderzoeksafdeling van Essential gezegd tegen nu.nl.

De smartphone moet in 2018 naast Nederland ook in andere Europese landen op de markt verschijnen. Een specificatie datum of prijs kon Keats nog niet geven. “Mogelijk wordt de dollarprijs simpelweg omgezet in euro’s.” Momenteel kost de Essential Phone in de Verenigde Staten 499 dollar.

Essential is een bedrijf dat is opgericht door Andy Rubin. De eerste smartphone van Essential verscheen vorig jaar in de Verenigde Staten op de markt. De zogeheten Essential Phone valt op door de kleine inkeping aan de bovenkant van het scherm. In deze inkeping zit de selfie-camera verwerkt. Ook is het mogelijk om extra hardware-modules aan te sluiten, zoals bijvoorbeeld een 360-graden camera.

Essential-Phone

De Essential Phone verscheen voor 699 dollar op de markt, maar de prijs daalde snel nadat de verkoopcijfers tegenvielen. In de eerste zes maanden wist Essential ongeveer 88.000 smartphones te verkopen.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

1 Reactie

  1. Jan Bos zegt:

    Hét bewijs dat er zomaar een prijs genoemd word, ipv prijs naar waarde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *