9 Galaxy S9 Tips Waarmee Je Het Maximale Uit Jouw S9 Haalt

Het moment is bijna daar. 8 maart worden de eerste Galaxy S9 toestellen van KPN thuisbezorgd. De Samsung Galaxy S9 en S9+ zitten vol met slimme hardware en sensoren. Hierdoor hebben ze ongelooflijk veel mogelijkheden. Zit je om tips voor de telefoons verlegen? Wij geven er negen!

1.    Film écht alle details met Super Slo-mo

Altijd al eens de klok zo goed als stil willen zetten? Met de geavanceerde Super Slo-mo-functie van de Galaxy S9 kan het! Hiermee neemt de camera 960 beelden per seconde op. Dit zorgt voor super slowmotionvideo’s waarbij tijd bijna stil lijkt te staan. Een opname van vijf seconden duurt daarmee 32 keer zo lang. Perféct als je alle details van dat sportmoment of iemands reactie wil zien. Extra toptip: de Super Slo-mo-video’s kun je ook op je vergrendelingsscherm laten afspelen!

pdp-s9-camera

2.    Emojificeer jezelf met AR Emoji

Lachend, met zonnebril of een drolletje: voor haast elke mood is er wel een Emoji. Maar een Emoji van jezelf? Nee, die was er nog niet. Nu wél! Met AR Emoji van de Galaxy S9 emojificeer je jezelf. Hiermee ziet de camera je gelaatsuitdrukkingen en doet het virtuele poppetje je na. Dit poppetje kun je zelf stylen zodat ‘ie écht op je lijkt. Van kleding tot kapsel en van ogen tot accessoires: het is allemaal aan te passen. Je kunt je persoonlijke Emoji filmen en deze als AR Emoji-sticker op 54 verschillende manieren delen met vrienden, waaronder via WhatsApp en Facebook!

s9_nieuwesamsung_specs

3.    Gebruik de Galaxy S9 als computer

Computeren met je Galaxy S9? Kan gewoon! Dit werkt via een Samsung DeX-station. Hierin plaats je de telefoon en het station verbind je met een kabel aan een monitor. De Galaxy S9 schakelt dan in een computermodus. Met een muis en toetsenbord kun je dan je smartphone als computer gebruiken. Dit werkt hetzelfde als bij een gewone computer. Ideaal als je ergens wil flexwerken, maar geen computer hebt!

4.    Nóg fijner video’s kijken met een handig hoesje

De Galaxy S9 is met zijn grote scherm ideaal om films op te kijken. Er zijn hoesjes beschikbaar waarmee de telefoon in de landschapsmodus (gekanteld) blijft staan. Je hoeft de telefoon dan niet de hele tijd vast te houden om video’s te kijken. Daarnaast is de S9 zo beter beschermd. Dus geen smoesjes: bescherm je Galaxy S9 met een van de talloze hoesjes!

Ook leuk: je kunt hoesjes een persoonlijke touch geven met een opdruk. Zo is ‘ie anders dan alle andere covers. Je hebt bovendien keuze uit allerlei materialen: van suède tot sneakerstof of gewoon plastic, het is allemaal beschikbaar! Wat je ook kiest: alle covers hebben een ding gemeen en dat is dat je telefoon beter is beschermd als ‘ie per ongeluk valt.

5.    Perfecte profielfoto met Selfie Focus

Voor het maken van selfies is de speciale Selfie Focus ideaal. De Galaxy S9 maakt daarmee de achtergrond van het beeld wazig. Jij springt er dan écht uit. Perfect voor je nieuwe profielfoto voor Facebook! Extra tips voor de perfecte selfie? Check ze hier!

Laat jij je profielfoto door iemand anders maken? De Galaxy S9+ heeft aan de achterkant een dubbele camera. Hiermee kun je extra goed spelen met scherptediepte, oftewel het Bokeh-effect. Daarnaast kan deze camera optisch inzoomen, dus zonder kwaliteitsverlies.

6.    Tegelijkertijd serietje kijken en chatten

Hartstikke handig: met de Galaxy S9 kun je twee apps tegelijkertijd gebruiken! Stream je je favoriete serie en ontvang je een WhatsApp-berichtje? Deze kun je gewoon beantwoorden terwijl je de serie blijft kijken. Dit doe je door de inkomende melding van het WhatsAppje naar beneden te slepen. De melding verandert dan in een pop-up venster waarbinnen je kunt reageren. Ondertussen speelt de video dan zonder onderbreking verder af!

7.    Stereogeluid aanzetten voor je filmavond

Wist je dat de Galaxy S9 geavanceerde geluidstechnologie van Dolby Atmos heeft? Dit is de geluidstechnologie die bioscopen ook gebruiken. Hierdoor heeft de telefoon een 360 graden-geluid. Het effect is daardoor zo dat het geluid niet alleen recht van voren lijkt te komen. In bijvoorbeeld een oorlogsfilm vliegen de kogels je dus niet alleen van voren om je oren, maar hoor je ze ook van achter en naast je op je af vliegen! Hartstikke mooi, want de kijkervaring wordt zo een stuk intenser. Alleen… de functie staat standaard helemaal niet aan! Je activeert het in het snelle instellingsmenu, dat je opent door van boven het scherm naar beneden te vegen. Hier staat het Dolby Atmos-icoontje en je zet het aan door erop te drukken.

8.    Bixby, je persoonlijke tourguide

Tijdens een citytrip de weg zien te vinden, een onontdekte hotspot vinden of de menukaart met je steenkolen-taal proberen te ontcijferen? Je kunt een 100%-boekje van de betreffende stad kopen, maar met de Galaxy S9 hoeft dat niet. Bixby, de ingebouwde persoonlijke assistent van de telefoon, zoekt alles zó voor je op! Door middel van Augmented Reality haal je het maximale uit Bixby. Met Live Translation kun je bijvoorbeeld een menukaart meteen vertalen, zodat je precies weet wat je kan bestellen. Deze functie is ook te gebruiken voor het ontcijferen van bijvoorbeeld een straatbordje. Zeg maar vaarwel tegen verdwalen!

9.    Make-up virtueel testen met Bixby Vision

We blijven nog even bij de Augmented Reality en Bixby, want de Galaxy S9 heeft dankzij Bixby Vision genoeg mogelijkheden op dit gebied. Ga je een avondje uit en wil je nieuwe make-up uitproberen? Met de Galaxy S9 zie je al hoe het eruit ziet voordat je je hebt opgemaakt. Dit doe je de selfiecamera op jezelf te richten en door in Bixby Vision de te gebruiken make-up te selecteren.

Bixby Vision kan ook objecten identificeren, zoals een fles wijn of het gerecht dat op je bord ligt. Ook leuk: de functie op straat gebruiken! Bixby Vision toont op het scherm waar leuke restaurantjes zijn en wijst je op verborgen pareltjes waar andere mensen zonder te kijken langslopen.

Extra toptip: zo heb je de Galaxy S9 eerder in huis

Nog één tip dan maar? Okidoki! Zeker weten dat je de Galaxy S9 zo snel mogelijk in huis hebt? Bestel ‘m dan uiterlijk op 7 maart, dan heb jij ‘m al op 8 maart! Wanneer je hem later bestelt, moet je wachten tot 16 maart.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.