“Motorola Moto X5 Geannuleerd, Ook Minder Moto Mods”

Motorola-Moto-X5Motorola heeft het moeilijk op de smartphonemarkt en dit zou volgens de laatste geruchten gevolgen hebben voor de productie van verschillende producten. Zo zou Motorola de Moto X5 hebben geannuleerd en zal het bedrijf zich minder focussen op het maken van Moto Mods.

Motorola heeft al vele jaren moeite met de concurrentie. De overname door Lenovo heeft dit helaas niet kunnen veranderen. Lenovo heeft van alles geprobeerd om van Motorola een succes te maken, maar de plannen pakken niet goed uit. Eerst wilde Lenovo de naam Motorola compleet weghalen, maar hier kwam Lenovo al snel op terug. Vervolgens wilde Lenovo de Motorola merknaam juist prominenter maken en introduceerde het bedrijf naast de Moto Z een hoop modulaire accessoires, zoals camera’s, externe accu’s, gamepads en fysieke toetsenborden. Helaas blijken deze accessoires niet heel goed te verkopen.

Nu blijkt ook dat 190 mensen zijn ontslagen in het hoofdkantoor van Motorola in Chicago. Lenovo gaf in een statement aan dat de ontslagen geen invloed hebben op de helft van Lenovo’s werknemers en dat de Moto Z-lijn gewoon blijft bestaan. Bronnen die bekend zijn met de plannen van het bedrijf melden echter dat Lenovo de productie van de Moto X5 heeft geschrapt. De Moto X5 zou de opvolger moeten worden van de mid-range Moto X4, die onder andere is uitgerust met een dual-camera, een glazen achterkant, een waterdichte behuizing en een USB-C poort. Het bedrijf zou zich vanaf nu meer willen richten op de Moto E-, G- en Z-lijn.

Naast het schrappen van de Moto X-lijn zal er ook minder moeite worden gestopt in het ontwikkelen van excentrieke Moto Mods die maar weinig mensen aanspreken. De style-covers en externe accu’s krijgen echter meer aandacht.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.