Samsung Galaxy S III vanaf vandaag verkrijgbaar

Daar is hij dan, het nieuwe top-toestel van Samsung, de Galaxy S III. Vanaf vandaag is het toestel te verkrijgen in 28 landen en met dit toestel verwacht Samsung alle voorgaande verkooprecords te breken.

De Galaxy S3 zal vanaf vandaag o.a. verkrijgbaar zijn in Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijg en het Midden-Oosten, Samsung verwacht dat het toestel in juli verkrijgbaar zal zijn in 145 landen. Samsung wist met maar liefst 44,5 miljoen verkochte smartphones begin dit jaar, het Amerikaanse elektronicabedrijf Apple voorbij te streven. Samsung heeft momenteel een marktaandeel van 30,6 procent.

Specificaties
De Samsung Galaxy S III is voorzien van de nieuwe quadcore Exynos 4412 processor, een processor gemaakt door Samsung zelf. Als we kijken naar het besturingssysteem, draait de Galaxy S3 op Android 4.0 (Ice Cream Sandwich), wat meteen de meest recente versie is. Verder heeft het toestel een 4.8-inch scherm, waarmee het gelijk een van de grootste smartphones is die momenteel te koop is. De Samsung Galaxy Note is natuurlijk de grootste binnen de Galaxy collectie. Verder met het scherm want de Galaxy S III heeft een Super AMOLED HD-scherm met een resolutie van maar liefst 720×1280 pixels.

Het toestel heeft aan de achterzijde een 8MP camera en een 1,9MP camera aan de voorkant. Het toestel is ook voorzien van Samsungs reactie op Apple’s spraakherkenningssoftware SIRI, namelijk S-Voice.

Samsung verwacht met de Galaxy S3 alle verkooprecords te verbreken die zij in het verleden hebben behaald. Als we Samsung zelf mogen geloven hebben providers wereldwijd al over de 9 miljoen pre-orders geplaatst voor het toestel.

Redactie

Op de redactie bieden we alle schrijvers bij Androidics de kans om algemeen nieuws over Android te plaatsen. Wil je onze redactie versterken? Mail dan naar omiwebdesigninfo[at]gmail.com

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.