Facebook Ligt Onder Vuur Na Ontdekken Data-lek

FacebookFacebook ligt onder vuur nadat eerder deze week het nieuws naar buiten kwam dat gegevens van 50 miljoen gebruikers voor politieke reclame zijn misbruikt. Het nieuws heeft onder andere een negatieve impact op de aandelen van Facebook.

Een paar dagen geleden kwam naar buiten dat gegevens van 50 miljoen Facebook-gebruikers zijn misbruikt voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen en de Brexit. De gegevens kwamen in handen van Cambridge Analytica, een bedrijf dat data gebruikt en psychologische profielen opstelt om mensen van bepaalde standpunten te overtuigen. De gegevens werden verzameld door onderzoeker Aleksandr Kogan, die de gegevens vervolgens doorspeelde aan Cambridge Analytica.

Facebook kwam er in 2015 al achter dat de gebruikersgegevens bij Cambridge Analytica terecht waren gekomen, maar Facebook heeft het bedrijf pas afgelopen vrijdag compleet van zijn platform gehaald. Facebook deed dit nadat een ex-medewerker van Cambridge Analytica zijn verhaal deed aan The New York Times en The Observer.

De Democratische senator Ron Wyden heeft via een brief aan Facebook-directeur Mark Zuckerberg om opheldering gevraagd.

De verontrustende berichtgeving over het gemak waarmee Cambridge Analytica in staat was om de privacy-instellingen van Facebook te misbruiken, stelt niet alleen de behoedzaamheid en de wenselijkheid van Facebooks zakelijke verrichtingen ter discussie, maar ook de gevaren van het gebruik van persoonlijke informatie voor financieel gewin.

Facebook heeft aangegeven dat het bedrijf een dergelijke app die onderzoeker Kogan gebruikte om gegevens van Facebook-gebruikers te verzamelen, vandaag de dag niet zou toestaan.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.