Facebook En Instagram Gaan Accounts Van Te Jonge Gebruikers Sneller Schorsen

FacebookEen woordvoerder van Facebook heeft aangegeven dat het bedrijf gebruikers jonger dan 13 jaar oud voortaan sneller zal schorsen op Facebook en Instagram.

Facebook, die ook eigenaar is van Instagram, heeft beleidsveranderingen gemaakt, waardoor de accounts van te jonge gebruikers sneller worden gesloten. Het moderatieteam zal voortaan ieder account sluiten van gebruikers jonger dan 13 jaar, zelfs als dat account niet is gerapporteerd. Gebruikers die onterecht worden geschorst moeten een kopie van hun identiteitsbewijs opsturen.

Facebook heeft deze maatregelen genomen na een undercoverdocumentaire van het Britse Channel 4. In de documentaire kreeg een journalist een baan bij het moderatieteam van Facebook. Een medewerker van Facebook zei daarin dat ze gebruikers die er jonger dan 13 jaar oud uitzien moesten negeren, omdat die eigenlijk niet op Facebook mogen zitten. Facebook, Instagram en andere social media diensten moeten jongeren onder de 13 jaar schorsen om te voldoen aan privacywetten in de VS en Europa.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.