HTC Lijdt Opnieuw Flink Verlies Op Smartphonemarkt

HTC U11+ PlusDe Taiwanese fabrikant HTC heeft in het vierde kwartaal van 2017 opnieuw een flinke verlies genoteerd. Het verlies kwam neer op maar liefst 266 miljoen euro, ongeveer 60 procent van de totale omzet.

HTC wist in de laatste maanden van 2017 in totaal 15,7 miljard Taiwanese dollar, omgerekend ongeveer 436 miljoen euro omzet te genereren. Hoeveel smartphones HTC heeft verscheept is onduidelijk, want deze cijfers geeft HTC nooit vrij. Als we naar de omzet kijken verwachten we echter dat HTC rond de miljoen smartphones heeft verkocht, aangezien HTC ook geld verdient met de verkoop van vr-headsets.

In het vierde kwartaal van 2017 bracht HTC onder andere de vr-headset Vive Focus uit in China en de  U11+ en U11 Life in de Benelux. In het eerste kwartaal van 2018 zullen de cijfers een stuk positiever uitvallen. HTC heeft namelijk een deal afgesloten waarbij Google de helft van HTC’s r&d-personeel overneemt voor 1,1 miljard dollar. Hierdoor kan HTC in één keer 1,1 miljard dollar bijschrijven, maar hoeft HTC ook minder personeelskosten te betalen.

via [tweakers]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.