“Huawei Mate 10 Krijgt Vingerafdrukscanner Van Qualcomm Onder Scherm”

Vivo-X21-UDVolgens de laatste geruchten krijgt de opvolger van de Huawei Mate 10 een vingerafdrukscanner onder het scherm, die geleverd zal worden door Qualcomm. De huidige ultrasonische vingerafdrukscanner in de smartphones van Vivo zijn afkomstig van de leverancier Synaptics.

Vivo is de eerste fabrikant die toestellen heeft geïntroduceerd waarbij de vingerafdrukscanner zit verwerkt in het scherm. Naar verwachting zullen andere fabrikanten, waaronder Huawei, snel volgen. Huawei zal volgens de laatste geruchten in tegenstelling tot Vivo echter geen gebruik maken van de vingerafdrukscanner van Synaptics, maar van Qualcomm’s vingerafdrukscanner.

DigiTimes schrijft dat Huawei een deal heeft gesloten met Qualcomm, voor het leveren van ultrasonische vingerafdrukscanners. Deze vingerafdrukscanner maakt gebruik van geluidsgolven en brengt zo je vinger in kaart. De scanner zou zelfs werken wanneer je vinger nat is, iets dat met de huidige vingerafdrukscanners niet werkt. Wel is de ultrasonische scanner drie keer zo duur als een traditionele scanner en werkt de scanner alleen met een dun OLED-scherm.

Qualcomm heeft eerder aangegeven dat de ultrasonische vingerafdrukscanner in de tweede helft van 2018 klaar moet zijn. De Huawei Mate 11 zal dus ook in de tweede helft van dit jaar worden aangekondigd.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.