Google Plusketiers

Veel Android gebruikers weten Google Play wel te vinden maar weten jullie ook dat Google:
– Eigenaar van Android is
– Een hele Android ontwikkel omgeving heeft voor ontwikkelaars die apps willen bouwen
– Met Google latitude (GPS) vele leuke mogelijkheden biedt
– Met  G+ app automatisch je geplaatste foto’s op Google+ zet
– Je onbeperkt server ruimte op Google+ geeft voor foto’s en films
– Je privacy veel beter beschermd dan bijvoorbeeld Facebook
en nog veel meer……. en allemaal gratis.

Open Handset Alliance
De OHA werd opgericht op 5 november 2007 door de firma Google en 34 andere leden, waaronder fabrikanten van mobiele apparaten, applicatie ontwikkelaars en fabrikanten van chips voor mobiele apparaten. Android, het vlaggenschip van de alliantie, is een besturingssysteem voor mobiele toepassingen, en gebaseerd op een open source licentie. Android concurreert met mobiele commerciële platformen zoals Apple inc. en Microsoft.

Gratis?
Kan niet zegt mijn dochter, niets is gratis! Natuurlijk wil Google geld verdienen maar niet direct aan de gebruikers, ontwikkelaars of bezoekers.

Privacy
Google is eerlijk en duidelijk over zijn privacy beleid, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Facebook die een beetje vaag blijft en in de praktijk ook lak lijkt te hebben aan onze privacy.

Maar ik krijg wel gerichte reclame?
Yep, ook gratis dingen moeten uiteindelijk wel betaald worden. Je zoekgedrag wordt door Google opgeslagen en als je veel op zoek bent naar je volgende vakantie bestemming krijg je ineens veel sites m.b.t. vakanties rechts en boven in het geel. De sites in het witte deel worden niet beïnvloed door je zoekgedrag.

De informatie die Google opslaat wordt niet ter beschikking van derden gesteld. Hij blijft dus in de database van Google en wordt alleen gebruikt om de dingen die jij doet meer te personaliseren. Ikzelf vind dit handig en voel mijn privacy niet in gevaar komen. Heb jij dat wel dan biedt Google ook nog de mogelijkheid om het uit te zetten, prive te surfen en je info te verwijderen.

Google +
Bijna jarig (28 juli 2011) en geopend voor genodigden. Zelfs Mark Zuckerberg (oprichter Facebook) nam een account dat hij inmiddels weer gesloten heeft. Het mag door voorgaande, duidelijk zijn dat Android gebruikers beter af zijn in een Google omgeving. Android is, zoals gezegd, van Google en alles in de Google omgeving werkt samen.

Mijn ervaring met Google +:
– Veel gebruikersvriendelijker dan Facebook
– Geweldige foto opties (onbeperkt server ruimte gratis)
– Foto’s automatisch uploaden vanaf je mobiel
– Kringen werken super
– Hangouts (groep chillen met video) is leuk
– Instelling en profiel bewerking zijn eenvoudig en gebruikersvriendelijk
– Samenwerking met je mobiel perfect
– Latitude is nog volop in ontwikkeling
– Privacy beleid in orde

Google Chrome (Klik)
Als je met Google+ aan de slag gaat en een Android fan bent, dan is het gebruiken van Google Chrome bijna logisch. In mijn leven als webdesigner heb ik altijd met Firefox gewerkt. Ook ik ben nu als app ontwikkelaar over naar Google Chrome vanwege de samenwerking met de andere opties van Google.

Internet Explorer
Haal hem van je PC zou ik zeggen, maar niet voordat je een andere browser hebt geïnstalleerd! Hij is traag, houdt zich niet aan de spelregels en is niet veilig. Configuratiescherm -> programma’s en onderdelen -> Windows onderdelen in/uitschakelen -> vinkje Internet Explorer uitzetten. Zo daar ben je vanaf.

Linux
Als je, je omgeving helemaal wilt afstemmen op Android en Google dan hoort daar eigenlijk ook Linux bij. Linux is een open source operating system. Windows is ook een operating system maar geen open source. Het verschil is in de eerste plaats dat Linux en de meeste Linux programmatuur gratis is. Microsoft heeft direct belang bij Windows en wil daaraan verdienen. Niemand heeft direct belang bij Linux omdat we het samen ontwikkelen. En mocht je Windows toch nog niet helemaal kwijt willen dan kan je hem in VM (virtual machine) laten draaien.

Blijft natuurlijk het gegeven dat je op Facebook of LinkedIn al je accounts en vrienden hebt. Dat heb ik ook maar ik heb toch besloten, gezien alle pluspunten van Google+, deze tot mijn favoriet te maken. De andere accounts laat ik bestaan, kijk zo nu en dan wat mijn vrienden doen, en plaats er zo af ten toe nog een berichtje. En natuurlijk probeer ik al mijn vrienden naar Google+ te halen.

Redactie

Op de redactie bieden we alle schrijvers bij Androidics de kans om algemeen nieuws over Android te plaatsen. Wil je onze redactie versterken? Mail dan naar omiwebdesigninfo[at]gmail.com

Lees ook...

1 Reactie

  1. KoalaBear schreef:

    Eens. Mark’s account bestaat nog hoor 😛

    Internet Explorer helemaal van je computer halen zou ik niet aanraden, veel programma’s gebruiken IE al interne browser, en gok dat dat voor problemen kan zorgen als die ineens foetsie is.

    Met IE 9 gaat het al de betere kant op, en met 10 nog meer, maar Chrome blijft voor mij ook bovenaan staan, al 3,5 jaar.

    Privacygebeuren vind ik nog wel het belangrijkste, het blijft allemaal binnen hetzelfde bedrijf. Buiten dat is Google+ voor Google nu ook meer een product naast de rest van hun producten. Voor FB is het hun enige product.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.