Spotify Introduceert Lichtere ‘Spotify Lite’ App

SpotifySteeds meer populaire apps krijgen een lichtere versie die speciaal is ontworpen voor budget-smartphones en markten met slechtere internetverbindingen. Zo kennen we onder andere Facebook Lite en introduceerde Instagram kort geleden Instagram Lite. Nu heeft ook Spotify een lichtere versie geïntroduceerd. Bij Spotify Lite ontbreken een aantal functies die wel bij de originele app aanwezig zijn.

In gebieden als India en Afrika is veel behoefte aan applicaties die minder zwaar draaien en minder data verbruiken. Grote diensten zoals Spotify willen deze markt graag veroveren en brengen daarom een lichtere app uit. De nieuwe Spotify Lite-app is slechts 15MB groot, terwijl de originele app 100MB groot is. Wel ontbreken een aantal opties. Zo is er geen offline optie om muziek te beluisteren, is het niet mogelijk om muziek te streamen in extreme kwaliteit en ontbreekt Spotify Connect. Ook is de app niet geschikt voor mensen met een Premium-abonnement aangezien het niet mogelijk is om specifieke nummers te beluisteren.

Een groot aantal bedrijven heeft de afgelopen jaren een Lite-app op de markt gebracht. Zo kennen we Facebook Lite, Messenger Lite, Amazons Lite-browser en Twitter Lite. Ook Google heeft een lichtere Go-editie van verschillende apps uitgebracht, waaronder Google Assistant Go, YouTube Go, Google Maps Go, Gboard Go en Files Go.

Spotify Lite is nu te vinden in de Google Play Store.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.