Google URL Shortener Stopt In 2019

goo.gl-URL-shortenerGoogle heeft bekendgemaakt dat het bedrijf zal stoppen met de dienst Google URL Shortener. De dienst waarmee gebruikers linkjes kunnen verkorten naar goo.gl is nog tot 30 maart 2019 te gebruiken.

Nieuwe en anonieme gebruikers kunnen de dienst vanaf 13 april 2018 al niet meer gebruiken, maar bestaande gebruikers hebben nog tot 30 maart 2019 de tijd. Google URL Shortener is een handiger tool die vooral veel gebruikt werd toen Tweets nog maximaal 140 tekens konden bevatten. Je kunt met de tool namelijk een bestaande lange URL omzetten naar een korte goo.gl URL. Wordt er op de verkorte link geklikt dan word je vervolgens netjes doorgestuurd naar de originele site.

Bestaande goo.gl linkjes zullen na 30 maart 2019 nog gewoon verwijzen naar het juiste adres, maar het is niet mogelijk om nieuwe linkjes aan te maken. Google heeft aangegeven dat gebruikers na het stoppen van de dienst het beste kunnen overstappen naar Bitly of Ow.ly. Google URL Shortener is al vanaf 2009 actief.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.