“HTC Maakt Volgende Nexus-toestellen”

Google Nexus - 5X 6PDe Nexus 5X en de Nexus 6P zijn nog niet erg lang op de markt, maar geruchten over nieuwe Nexus-toestellen duiken nu al op. Volgens Chinese bronnen komt Google dit jaar namelijk met twee nieuwe toestellen die in de fabrieken van HTC worden gemaakt.

Volgens de nieuwste geruchten komen Google en HTC dit jaar weer bij elkaar om te werken aan twee nieuwe Nexus-toestellen. Beide toestellen zullen in 2016 worden aangekondigd. Als de berichten kloppen zal HTC dus de opvolger van de mid-range LG Nexus 5X en high-end Huawei Nexus 6P maken. HTC lijkt altijd wel interesse te hebben in een uitdaging of samenwerking. Zo is de eerste Nexus-smartphone ook gemaakt door HTC en heeft de Taiwanese fabrikant de allereerste Android-smartphone ooit uitgebracht.

Nadat Google samen met HTC de eerste Nexus-smartphone op de markt bracht groeiden andere fabrikanten zoals Samsung erg snel dankzij de introductie van onder andere de Galaxy S. Hierdoor besloot Google over te stappen naar Samsung die uiteindelijk de Google Nexus S en de Samsung Galaxy Nexus op de markt bracht. Samsung begon echter snel dominant te worden op de smartphonemarkt, waarna Google besloot om andere fabrikanten op te zoeken. De Nexus 4, Nexus 5 en Nexus 5X werden uiteindelijk door LG gemaakt, terwijl de Nexus 6P van de Chinese fabrikant Huawei afkomstig is.

Geruchten over Nexus-toestellen moeten we voorlopig nog met een korreltje zou nemen, aangezien de nieuwe Nexus-toestellen pas aan het einde van dit jaar worden verwacht. De geruchten over de Nexus 5X en Nexus 6P doken echter ook al erg vroeg op, dus het is goed mogelijk dat er een kern van waarheid zit in de nieuwe geruchten.

via [gsmhelpdesk]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.