Xiaomi Introduceert Nederlandse Taal In Android 8.0 (Oreo)

Xiaomi Mi Mix 2Ondersteuning voor de Nederlandse taal is gespot op de Xiaomi Mi Mix 2. Nederlands is toegevoegd in de Oreo-update, maar nog niet iedereen kan de taal selecteren.

Het lijkt er op dat Xiaomi de Nederlandse taal beschikbaar maakt op toestellen die draaien op firmware 9.5.4.0 of hoger en draaien op Android 8.0 (Oreo) of hoger. De taal is namelijk aanwezig op de Xiaomi Mi Mix 2 met Android Oreo, maar niet op dezelfde smartphone met Android Nougat.

Dat Xiaomi de Nederlandse taal heeft toegevoegd is een teken dat de Chinese fabrikant de Nederlandse markt steeds serieuzer neemt. De toestellen van Xiaomi zijn hier officieel nog niet beschikbaar, maar wel via winkels als GearBest en MediaMarkt. Een toestel van Xiaomi dat al wel in het Nederlands beschikbaar is is de Xiaomi Mi A1. Dit toestel draait namelijk op Android One, een kale versie van Android zonder de schil van Xiaomi. De Xiaomi Mi Mix 2 draait wel op de schil van Xiaomi, waardoor de Nederlandse taal voorheen nog niet beschikbaar was. Het toevoegen van de Nederlandse taal kan twee dingen betekenen. Het kan zijn dat Xiaomi simpelweg gehoor geeft aan de vele verzoeken van Nederlandse gebruikers, maar het kan ook zijn dat Xiaomi zich aan het voorbereiden is op een officiële lancering in de Benelux.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.