Android 8.1 Oreo Nu Beschikbaar Voor Xiaomi Mi A1

Google-Xiaomi-Mi-A1Xiaomi is begonnen met het uitrollen van Android 8.1 (Oreo) voor de Xiaomi Mi A1. De update die een aantal kleine wijzigingen met zich meebrengt komt ook gelijk binnen in de Benelux.

Ondanks dat Android 8.1 al een tijdje beschikbaar is had de Xiaomi Mi A1, die op Android One draait, de update tot nu toe nog niet ontvangen. De smartphone kreeg wel vrijwel elke maand een beveiligingsupdate, maar het toestel draaide nog steeds op Android 8.0 (Oreo). Nu komt daar echter verandering in.

De update naar Android 8.1 (Oreo) brengt een aantal wijzigingen aan het uiterlijk met zich mee. Zo is het opstartmenu aangepast en past de kleur van de snelle instellingen zich aan op de achtergrondafbeelding van het bureaublad. In de onderstaande afbeeldingen zien we het verschil tussen het oude opstartmenu en het nieuwe opstartmenu. Ook zien we dat de snelle instellingen (quick toggels) zich aanpast op een lichte of donkere achtergrond. Ook is de achtergrond van de snelle instellingen iets transparanter dan voorheen.

De Android 8.1-update brengt naast een aantal visuele wijzigingen ook de beveiligingsupdate van juni met zich mee. Hierdoor is de Xiaomi Mi A1 weer beschermt tegen de laatste lekken. Om te checken of de update klaarstaat voor jouw toestel ga je naar ‘Instellingen‘ -> ‘Systeem‘ -> ‘Systeemupdate‘. De update is 1.1GB groot.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.