Mogelijk Ook Amerikaanse Exportverbod Voor Huawei

HuaweiEerder schreven wij al over het Amerikaanse exportverbod waarbij Amerikaanse bedrijven de komende jaren geen onderdelen meer mogen leveren aan de Chinese fabrikant ZTE. Mogelijk hangt Huawei hetzelfde verbod boven het hoofd.

Het Amerikaanse ministerie van Justitie onderzoekt of Huawei afspraken betreffende leveringen aan landen als Iran heeft geschonden. Om dezelfde reden mogen Amerikaanse bedrijven de komende 4 jaar geen producten leveren aan ZTE. Dit is slechts nieuws voor de Chinese fabrikant, want het Amerikaanse Qualcomm mag bijvoorbeeld geen chipsets meer leveren voor in de smartphones van ZTE.

Nu het Amerikaanse justitie onderzoek doet naar Huawei hangt Huawei hetzelfde lot boven het hoofd. Het is zelfs mogelijk dat betrokken personen een gevangenisstraf opgelegd krijgen als de regels zijn overtreden. Huawei is één van de grootste smartphonefabrikanten in de wereld en een verbod kan een grote impact hebben om te kunnen groeien op de Amerikaanse markt.

De Amerikaanse regering heeft het niet zo met Chinese bedrijven, met name bedrijven in de telecom. De Amerikaanse overheid is namelijk bang dat de fabrikanten achterdeurtjes inbouwen zodat de Chinezen de Amerikanen kunnen afluisteren. Huawei laat in een reactie echter weten zich netjes aan de regels te houden. Een verbod zou echter en minder grote impact hebben als bij ZTE, omdat Huawei gebruik maakt van eigen Kirin-chipsets en dus niet de chipsets van Qualcomm nodig heeft.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.