Xiaomi Gaat Meer Android One-toestellen Uitbrengen

Xiaomi-Mi-A1-Android OneDe Chinese fabrikant Xiaomi wil dit jaar meer smartphones op de markt brengen die draaien op Android One. Eerder bracht Xiaomi de Mi A1 met Android One op de markt, die dankzij Android One en de goede prijs/kwaliteitverhouding zeer succesvol is.

Android One is een stock-versie van Android zonder schil van de fabrikant. Toestellen met Android One ontvangen als eerste de nieuwste Android-updates en zijn erg stabiel. Directeur Lei Jun heeft tijdens een interview met TechPP aangegeven dat Xiaomi dit jaar meer Android One-toestellen zal lanceren. Volgens Lei Jun vinden klanten stock Android namelijk een fijne toevoeging.

Eerder deze week presenteerde Xiaomi in China de Xiaomi X6, de opvolger van de Xiaomi X5. De Xiaomi X5 verscheen op een later tijdstip buiten China op de markt met de naam Mi A1. We verwachten dan ook dat de Xiaomi X6 binnenkort buiten China op de markt zal verschijnen als de Mi A2, die dan opnieuw op Android One zal draaien.

Steeds meer fabrikanten introduceren toestellen met Android One. Zo draaien onder andere de Nokia-smartphones van HMD Global op Android One. Zodra we meer weten over nieuwe Xiaomi-toestellen met Android One delen wij dat uiteraard met jullie.

via [tweakers]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.