Onderzoek: Google Assistant Is Beste Persoonlijke Assistent

Google Home SpeakersVolgens een studie waarbij duizenden vragen aan diverse persoonlijke assistenten werden gesteld is Google Assistant de beste persoonlijke assistent. Cortana staat op de tweede plek terwijl Siri van Apple op de laatste plek is geëindigd.

Steeds meer mensen halen een persoonlijke assistent in huis in de vorm van een slimme speaker. Ook op de meeste smartphones is een persoonlijke assistent aanwezig. Je kunt een dergelijke assistent allerlei vragen stellen en taken laten uitvoeren. Erg handig dus. De verschillende assistenten zijn echter niet allemaal even efficiënt, zo blijkt uit een studie van Stone Temple.

Stone Temple heeft de Google Assistant, Alexa van Amazon, Cortana van Microsoft en Siri van Apple met elkaar vergeleken door iedere assistent dezelfde vragen te stellen. In totaal werden 5.000 (Engelstalige) verschillende vragen gesteld om te controleren welke assistent de meeste juiste antwoorden geeft. De assistent van Google kwam als beste uit de bus.

Tijdens de studie bleek dat de Google Assistent op de mobiele telefoon in staat was om ongeveer 80% van de vragen te beantwoorden. Meer dan 90% van de antwoorden waren correct. Bij de Google assistent op het Google Home-platform lag dit percentage iets lager.

Stone-Temple-persoonlijke-assistenten-vergelijken

Cortana doet het iets minder goed dan de Google Assistent, gevolgd door Alexa van Amazon. Siri van Apple doet het echter een stuk slechter en weet slechts 40% van de vragen te beantwoorden. Het percentage van het aantal correcte antwoorden lag ook een stuk lager.

Aan de hand van dit onderzoek kunnen we concluderen dat Apple Siri op een hoop punten kan verbeteren. Siri is lang niet zo betrouwbaar als Google Assistant, terwijl Google Assistant aanwezig is op vrijwel alle concurrerende smartphones van de Apple iPhone.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.