Facebook Komt Mogelijk Met Betaalde Variant Zonder Advertenties

FacebookNa het privacyschandaal met het politieke reclamebedrijf Cambridge Analytica overweegt Facebook om een betaalde variant van de social media site te maken, waarop geen advertenties worden weergegeven. Dat schrijft persbureau Bloomberg.

Facebook is de laatste weken veel negatief in het nieuws geweest vanwege het schandaal rondom Cambridge Analytica, een bedrijf dat de gegevens van miljoenen gebruikers inzette voor de presidentscampagne van Donald Trump. Nu overweegt Facebook of het misschien verstandig is om een privacyvriendelijke variant op de markt te brengen, waarbij gebruikers betalen voor de dienst.

Facebook is gratis voor iedereen, maar Facebook verdient elk jaar miljarden euro’s met de verkoop van advertenties. Voor het tonen van deze advertenties maakt Facebook gebruik van persoonlijke gegevens om zo bepaalde advertenties bij de juiste doelgroep te tonen. Het gebruik van deze gegevens is in sommige gevallen, zoals het geval met Cambridge Analytica, echter misbruikt.

Facebook CEO Mark Zuckerberg heeft verschillende keren aangegeven dat Facebook altijd gratis zal blijven, maar een betaalde versie is niet uitgesloten. Zo liet Facebooks financiële topvrouw Sheryl Sandberg vorige maand doorschemeren een betaalvariant niet langer uit te sluiten.

Momenteel verdient Facebook gemiddeld ongeveer anderhalve euro per maand per gebruiker aan advertenties. Om een betaalde versie voor Facebook interessant te maken zouden Facebook-gebruikers dus ongeveer anderhalve euro per maand moeten betalen. Voor de meeste Nederlanders is dit best betaalbaar, maar in derdewereldlanden is 18 euro per jaar voor het gebruik van een website een hoop geld. Mocht Facebook ooit met een betaalde versie komen, dan is het best aannemelijk dat de abonnementsprijs per land zal verschillen.

Wij vragen ons af hoeveel mensen er überhaupt behoefte hebben aan een betaalde versie van Facebook voor meer privacy. Laat het ons weten in de reacties.

via [volkskrant]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.