Met Deze Emoji-berichten Crashen Alle Android-apps

EmojiEr is een rare bug ontdekt die aanwezig is op alle Android-toestellen. Het gaat om het verzenden van bepaalde emoji, waarna alle applicaties op Android crashen en afsluiten zodra de gebruiker op deze emoji klikt.

Het versturen van een Emoji via WhatsApp kan geen kwaad en we doen het dan ook dagelijks. Toch kan een hartje, een regenboog of gewoon een zwart rondje voor ‘problemen’ zorgen. Een nieuwe ontdekte bug zorgt er namelijk voor dat elke Android-applicatie crasht zodra een gebruiker bepaalde berichten met een emoticon aanraakt.

Gelukkig gaat het om specifieke combinaties van Emoji icoontjes en crashen apps niet bij het versturen van een normale Emoji. Je zult een speciaal bericht moeten kopiëren en plakken om een applicatie te laten crashen. De berichten zijn te vinden op AndroidPolice.com.

Emoji-cant-touch-this-crash

De reden voor de crash heeft te maken met de Unicode die zit verscholen onder de Emoji. Systemen gebruiken Unicode onder andere om te bepalen of tekst van links naar rechts of van rechts naar links moet worden weergegeven. In de onderstaande berichten wil de Unicode via tweeduizend tekens zeggen dat de tekst elke keer in een andere richting moet worden weergegeven. Dit gebeurt zo snel dat Android dit niet aankan en crasht. Het is echter wel opmerkelijk dat het weergeven van het bericht geen enkel probleem is, maar zodra de gebruiker erop klikt crashen de apps. Om de Unicode te verschuilen kan onder andere een zwart rondje, een regenboog, een hartje en een pistool worden gebruikt.

Gelukkig is de bug vrij onschuldig, aangezien je de applicaties gewoon weer kunt opstarten en er geen data verloren gaat. Ook blijft Android zelf gewoon zonder problemen draaien. Google zal waarschijnlijk zo snel mogelijk een update uitrollen met daarin een fix voor deze bug.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.