Twitter Werkt Aan End-to-end-encryptie Voor Direct Messages

TwitterHet versturen van Direct Messages via Twitter zal in de toekomst veiliger worden. Dit blijkt uit de ‘secret conversation’-optie die Jane Manchun Wong aantrof in het Android-ontwikkelaarspakket van Twitter.

De website Techcrunch schrijft dat er in de code van Twitter een aanwijzing is gevonden voor een extra veilige functie voor Direct Messages. De functie die is gevonden door de studente computerwetenschappen Jane Manchun Wong heet ‘secret conversation’.

Twitter-gebruikers kunnen via Direct Messages berichten versturen die alleen voor de ontvanger(s) zijn bedoeld. Door end-to-end-encryptie toe te voegen maakt Twitter het lastiger voor hackers en opsporings- en inlichtingendiensten om mee te lezen. Na het toevoegen van deze beveiliging zou zelfs Twitter de berichten niet kunnen achterhalen.

Met de privacy van gebruikers in gedachten voegen steeds meer social media bedrijven end-to-end-encryptie toe aan hun platform. Zo maken WhatsApp en Telegram al geruime tijd gebruik van deze extra beveiliging, waardoor zelfs de bedrijven zelf de berichten niet kunnen inlezen.

via [bright]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *