Google Home-speaker Komt Dit Jaar Naar Nederland

Google Home SpeakersGoogle heeft tijdens de ontwikkelaarsconferentie I/O bekendgemaakt dat het bedrijf later dit jaar de Google Home-speaker zal uitbrengen in Nederland. De speakers zijn in ons land verkrijgbaar kort nadat de Google Assistant ondersteuning krijgt voor de Nederlandse taal.

De Google Assistant is een slimme spraakassistent die onder andere aanwezig is op de Google Home. Google Assistant heeft momenteel echter nog geen ondersteuning voor de Nederlandse taal, wat ook gelijk de reden is dat de Google Home-speakers nog niet in Nederland verkrijgbaar zijn. Daar komt binnenkort echter verandering in.

Google heeft nu aangegeven dat de Google Assistant als eerste op smartphones ondersteuning zal krijgen voor de Nederlandse taal. De Google Home is pas later dit jaar aan de beurt. Het is duidelijk dat de Nederlandse taal dus dit jaar zal worden uitgerold, maar exacte datums heeft Google nog steeds niet gegeven.

De Google Assistant ontvangt ook een update die het mogelijk moet maken om soepelere gesprekken te voeren met de slimme assistent. Zo kan de gebruiker inhaken op antwoorden van de assistent, zonder dat het nodig is om elke keer ‘hé Google’ te zeggen.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.