Elke Tien Seconden Verschijnt Een Nieuwe Android-malware

Android MalwareUit een analyse van G Data blijkt dat er in het afgelopen kwartaal elke 10 seconden een nieuwe Android-malware opdook. Dit komt neer op gemiddeld 9.411 nieuwe soorten malware per dag.

Het aantal bedreigingen voor Android-gebruikers lijkt te groeien. In heel 2018 voorspellen de analisten van G Data dat er ongeveer 3,4 miljoen nieuwe Android-bedreigingen opduiken. Uiteraard zijn nieuwe versies van Android een stuk minder vatbaar voor deze malware, maar de analyse van G Data geeft wel aan dat we moeten oppassen wat we allemaal installeren op onze smartphones.

Volgens G Data zijn fabrikanten deels verantwoordelijk voor de groei in malware, omdat smartphonefabrikanten klanten niet altijd juist informeren over updates. Soms krijgt de gebruiker te horen dat het apparaat over alle beschikbare beveiligingsupdates beschikt en up-to-date is, terwijl dit niet altijd het geval is. Soms ontbreken de laatste beveiligingspatches en het komst zelfs voor dat bedrijven het patchniveau veranderen naar de datum van de laatste update, zonder daadwerkelijk nieuwe patches te installeren. Dit is echter niet altijd opzettelijk, aldus G Data.

via [techzine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.