Review Mini USB TeleFan

TeleFan-Review-4Het weer hier in Nederland wil niet echt meewerken de laatste tijd. We hebben te maken met veel regen en wind, het lijkt herfst. En dat in de zomer. Toch zijn er zo nu en dan warme dagen, en juist tijdens die dagen zou je wel wat verkoeling kunnen gebruiken. Een ijsje helpt, maar dat is slechts tijdelijk. Wil je iets wat continue voor verkoeling zorgt en lekker lang meegaat? Dan zou de TeleFan wel eens de oplossing kunnen zijn. Dankzij WannaGadget.nl hebben we deze geinige waaiertjes kunnen testen.

Inhoud
TeleFan-Review-3
De verpakking is simpel en to-the-point. Je krijgt wat je ziet. In een zakje zit het tweedelige waaiertje voor je smartphone. Het ene deel is de propeller en het andere deel is de aansluiting voor je smartphone.

Vormgeving en Kwaliteit
De twee onderdelen schuif je eenvoudig op elkaar. De propeller zit stevig vast en zal er absoluut niet afvallen tijdens gebruik. De TeleFan voelt erg stevig aan en geeft ook de indruk dat je te maken hebt met een kwalitatief goed product. Het compacte waaiertje past makkelijk in je handpalm. Als je de twee onderdelen loskoppelt kun je ze, net als je sleutelbos, gewoon in je broekzak met je meenemen.

TeleFan-Review-2

De propellers komen in allerlei verschillende kleuren, waaronder roze, blauwe, wit en zwart. Zo kun je een kleur kiezen die bijvoorbeeld mooi matcht met je smartphone. Behalve voor je smartphone, kun je de TeleFan natuurlijk ook gebruiken in je tablet. Mooi is ook dat je een versie kunt kopen voor een Android-toestel als voor een iOS-toestel.

We hebben van WannaGadget een handjevol TeleFans ontvangen in verschillende kleuren. Zo hebben we de waaiertjes kunnen testen op Android-apparaten en op iOS-apparaten. De versie voor iOS hebben we getest op een iPad Air, een iPad Pro en een iPhone 6S. Op alle toestellen draaiden de waaiertjes prima. Er zit genoeg power in om lekker verkoelend te zijn.

TeleFan-Review

De versie voor Android hebben we op nog meer toestellen kunnen testen. Zo hadden we een Huawai P8 lite, LG G3, Samsung Galaxy S4 en nog enkele toestellen van Samsung tot onze beschikking. Helaas zijn onze ervaringen met deze TeleFans voor Android minder positief. Op de Samsung Galaxy Tab 3 en de Huawai P8 Lite gaan de TeleFans niet draaien. De OTG-poort lijkt niet genoeg power te kunnen leveren om de waaiertjes draaiende te krijgen.

Ook op de LG G3 ging het niet zoals het hoort. De TeleFan begint wel te draaien, maar de telefoon krijgt na een aantal seconden (of zodra je de waaier uit de telefoon haalt) een blauw scherm en start opnieuw op. Dit gebeurt met elk van de 7 TeleFans die we hebben ontvangen. Waar dit precies aan ligt is moeilijk te zeggen. De software op de LG G3 zit vol met bugs en vastlopers, dus het ligt in de lijn der verwachtingen dat het opnieuw opstarten van de telefoon ook een software-matig probleem is. Op alle Samsung smartphones die we getest hebben werken de TeleFans overigens zonder problemen.

TeleFan-Review-5

Het zou dus mooi zijn als de fabrikant een lijst met ondersteunde toestellen online plaatst. Zo kun je een miskoop in elk geval helpen te voorkomen. Bovendien zijn de TeleFans niet goedkoop. Voor €7,95 heb je er eentje voor je smartphone of tablet. Heb je een recent Samsung toestel (of een iPhone), dan kun je er vanuit gaan dat de TeleFan goed werkt. Voor alle andere toestellen is het wat onzeker.

Conclusie (voordelen / nadelen)
Deze kleurrijke TeleFans zien er goed uit. Ze zijn compact en stevig. Ook de kwaliteit lijkt prima, al laat de werking soms wat te wensen over. Dit ligt echter eerder aan de telefoon dan aan de waaier zelf. Heb je een high-end toestel, dan kun je er vanuit gaan dat de TeleFan werkt. De goedkopere toestellen kunnen misschien niet de power leveren die de waaiertjes vereisen. Voor bijna 8 euro heb je er eentje, maar die prijs mag wat ons betreft een paar euro naar beneden. Toch heb je voor dat geld een waaier met flink wat kracht, waardoor je tijdens de warme zomerdagen lekker verkoeling kan krijgen.

Voordelen
–    compact
–    verschillende kleuren
–    stevige bouw
–    veel power, dus lekker koel voor je gezicht
–    voor Android en iPhone

Nadelen
–    vrij prijzig
–    werkt niet goed op alle Android telefoons

Prijs: €7,95 per stuk, of €39,75 voor 5 TeleFans (plus 1 gratis)

Meer info: kijk hier voor meer info over de TeleFan voor Android, en hier voor de iPhone.

Eric Eissens

Schrijver van Reviews. Dol op gadgets, graag op de hoogte van alle nieuwtjes rondom Android, en kan nooit wachten op de nieuwste mobieltjes.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.