Hierom Ervaren Huawei- En Honor-toestellen Problemen Met Google Maps

googlemapsHeb je een Huawei- of Honor-toestel, dan ervaar je mogelijk problemen met Google Maps. Een probleem met de nieuwste Google Play Services-update zorgt er namelijk voor dat applicaties die gebruik maken van Google Maps onbruikbaar zijn.

Sinds de nieuwste Google Play Services-update geven applicaties die gebruikmaken van Google Maps aan dat Google Play Services aan het updaten is. Deze applicaties zijn vervolgens echter onbruikbaar. Dit probleem komt gek genoeg alleen voor op toestellen van Huawei en Honor.

Google Play Services zorgt er onder andere voor dat Google-apps en de Play Store automatisch worden geüpdatet. Hierdoor hoeven de gebruikers zelf geen handelingen uit te voeren om de nieuwste software te installeren. Doordat het geheel automatisch gaat kan dit echter ook voor problemen zorgen, zoals nu het geval is op toestellen van Huawei en Honor. Naast problemen met Google Maps ervaren gebruikers ook problemen met Google Pay, Google Home en Android Auto.

Google heeft in een reactie aangegeven dat het probleem ligt bij “onverwachte veranderingen in de rechten van het bestandensysteem“. Huawei zou dus iets hebben gewijzigd waar Google niet op voorbereid was. Google en Huawei zijn beide op de hoogte van het probleem en werken intussen aan een oplossing. Wanneer de oplossing beschikbaar zal zijn is nog onduidelijk.

bron [androidplanet]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.