Apple HomePod Is Vierde Meest Populaire Slimme Speaker

Apple-HomePodSteeds meer fabrikanten brengen slimme speakers op de markt. Uit cijfers van marktonderzoeker Strategy Analytics blijkt dat Apple in het eerste kwartaal van 2018 meer dan 600.000 exemplaren van de HomePod heeft verkocht. Hiermee staat de Apple HomePod op de vierde plaats op de markt van slimme speakers.

In totaal werden er in het eerste kwartaal van 2018 meer dan 9,2 miljoen slimme speakers verkocht. Amazon staat met 4 miljoen verscheepte exemplaren ruim op de eerste plaats en heeft 43,6 procent van de markt in handen. Google staat op de tweede plaats met een marktaandeel van 26,5 procent en 2,4 miljoen verkochte speakers. Alibaba doet het met 700.000 slimme speakers iets beter dan Apple en heeft momenteel 7,6 procent van de markt in handen. Xiaomi is sinds kort ook actief op de markt voor slimme speakers en staat met 200.000 exemplaren op de vijfde plek.

Amazon staat nog steeds ruim op de eerste plek, maar heeft het afgelopen jaar een groot deel van de markt moeten afstaan aan de andere fabrikanten. Zo had Amazon begin 2017 maar liefst 81,8 procent van de slimme-speaker-markt in handen, met een totaal van 2 miljoen verkochte slimme speakers.

De vierde plek voor Apple is best goed, aangezien de Apple HomePod pas sinds 9 februari verkrijgbaar is. De verkoopcijfers van Apple gelden dus alleen voor de maand februari en maart, terwijl de andere fabrikanten ook al actief waren in januari. Ook is de Apple HomePod nog lang niet in alle landen verkrijgbaar.

Of Apple de komende tijd zal stijgen in de top 5 van grootste fabrikanten van slimme speakers is nog maar de vraag. De speakers van Apple zijn namelijk erg prijzig. Zo kun je een speaker van Amazon of Google al voor minder dan 100 euro aanschaffen, terwijl je voor de Apple HomePod 349 dollar moet neertellen. Ook zijn de assistenten van Google en Amazon een stuk slimmer dan die van Apple. Dit bleek uit een eerdere onderzoek van Stone Temple.

via [bright]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.