Ontwikkelaarsgroep Rebble Gaat Pebble Smartwatches Ondersteunen

pebble-smartwatchesEen aantal jaren geleden kwam het nieuws naar buiten dat de smartwatchfabrikant Pebble zal stoppen met zijn activiteiten, omdat concurrent Fitbit het bedrijf overnam. Nadat dit nieuws naar buiten kwam werd de ontwikkelaarsgroep Rebble in 2016 opgericht. Rebble wil nu servers opzetten om de diensten van Pebble in leven te houden.

Rebble bestaat uit gebruikers van Pebble, die niet willen dat hun horloges onbruikbaar worden. Pebble oprichter Eric Migicovsky lijkt de groep te steunen en heeft via Twitter het advies gegeven om voor 30 juni een account aan te maken bij Rebble, zodat Pebble-gebruikers een back-up kunnen maken van hun settings.

Rebble wil eigen servers opzetten om de functies van Pebble te hercreëren. De software op de Pebble-smartwatches moet wel worden aangepast om het netwerk-verkeer te routeren naar de nieuwe servers. Als de servers zijn opgezet is het de bedoeling dat gebruikers weer gewoon apps kunnen installeren en dat notificaties blijven doorkomen. Ook werkt Rebble hard om de watchfaces grotendeels bruikbaar te houden.

Rebble-website

Hoe Rebble aan geld komt om de servers op te zetten is onduidelijk. Misschien dat bepaalde diensten die voorheen gratis waren straks geld kosten.

via [hardware.info]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.