Android Wear-smartwatches Steeds Meer In Trek

smartwatchesUit cijfers van marktonderzoeker IDC blijkt dat Android Wear-smartwatches en de Apple Watch steeds meer terrein winnen op de wearable-markt. Wearables zonder apps van derden waren afgelopen jaar voor het eerst minder in trek dan de voorgaande periode.

In het tweede kwartaal van dit jaar zijn in totaal 26 miljoen wearables verscheept, ongeveer 10,3 procent meer dan een jaar eerder. Het aantal verscheepte standaard wearables, zoals fitnesstrackers zonder apps van derden, steeg echter niet. Wel werden smartwatches 60,9 procent vaker verkocht.

Xiaomi heeft met 13,4 procent nog steeds het grootste gedeelte van de wearable-markt in handen. Apple staat op de tweede plek met in totaal 3,4 miljoen verscheepte App Watches. Fitbit heeft in het tweede kwartaal van 2017 ook 3,4 miljoen wearables verkocht, maar dat is maar liefst 40,9 procent minder dan in het vorige kwartaal. Fitbit heeft onlangs een nieuwe smartwatch aangekondigd. Misschien dat het bedrijf met de zogeheten Fitbit Ionic de verkoopcijfers weer kan laten stijgen.

Het merk Garmin zag een lichte stijging van 6,6 procent en Fossil verkocht in totaal 1 miljoen wearables. Dat is 218 procent meer dan een jaar eerder.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.