YouTube Introduceert Nieuwe Verdienmogelijkheden Voor Grote Kanalen

YouTubeYouTube heeft een aantal nieuwe verdienmodellen geïntroduceerd voor gebruikers met veel volgers. Zo is het straks onder andere mogelijk om een betaald lid te worden van een kanaal.

Momenteel verdienen mensen die YouTube-videoʼs maken geld met het tonen van advertenties of via samenwerkingen met sponsoren. YouTube wil de verdienmogelijkheden uitbreiden met “Channel Memberships”, en “Merchandise”. Ook heeft YouTube “Premières” aangekondigd.

Een Channel Membership is een betaalde lidmaatschap van een kanaal. Fans betalen $4,99 (€4,30) en ontvangen hiervoor extraʼs zoals bijvoorbeeld beperkte livestreams, video’s, een shout-out van de maker van het kanaal of een mini-serie die alleen te volgen is voor betalende leden. Alleen YouTube-kanalen met meer dan 100.000 abonnees kunnen een Channel Membership opzetten.

Kanalen met meer dan 10.000 abonnees kunnen voortaan samenwerken met Teespring om merchandise te maken. Het bedrijf heeft meer dan 20 verschillende producten waarop je een kanaalnaam of foto kunt plaatsen. Vervolgens kun je deze producten verkopen aan je fans. De toegang tot merchandise van Teespring is helaas alleen geldig voor kanalen die uit de Verenigde Staten komen.

Als laatste komt YouTube met Premières. Hiermee kan een maker een video die al opgenomen is als live-video uitzenden op YouTube. Op deze manier kunnen mensen tegelijk de video bekijken en tijdens het kijken met elkaar chatten. Ook kunnen volgers tegen betaling hun bericht aan de maker laten opvallen.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.