WhatsApp Introduceert Groepsgesprekken Waarin Alleen Groepsbeheerders Berichten Kunnen Versturen

WhatsAppWhatsApp heeft een nieuwe functie aangekondigd. Het gaat om nieuwe groepsgesprekken waarin alleen de groepsbeheerders berichten kunnen versturen. Dit is bijvoorbeeld handig voor groepen waarin enkel mededelingen worden gedeeld.

In een blogpost legt WhatsApp uit dat het bedrijf de groepsgesprekken steeds verder wil uitbreiden. Zo introduceerde WhatsApp onlangs al functies waarmee in te stellen is wie de groepsbeschrijving en -pictogram kunnen veranderen en waarmee je kunt kijken welke berichten naar jou gericht zijn via een @.

De nieuwste functie zorgt ervoor dat alleen groepsbeheerders berichten kunnen verzenden in een groep. Dit is handig voor groepen die alleen worden gebruikt voor mededelingen, denk hierbij bijvoorbeeld aan een groepsgesprek van een school of buurtgroepen.

WhatsApp-groepsgesprek-beheerders

Beheerders van een groep kunnen de functie inschakelen door op de drie puntjes rechtsboven te klikken en ‘Groepsinformatie‘ -> ‘Groepsinstellingen‘ -> ‘Berichten verzenden‘ -> ‘Alleen beheerders‘ te selecteren. Er kunnen maximaal 256 mensen deelnemen aan een groep.

WhatsApp rolt de functie nu wereldwijd uit. De functie zal vanzelf op afstand worden ingeschakeld, waardoor het niet nodig is om een update te downloaden.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.