“EU Geeft Google Boete Van 4,3 Miljard Euro Vanwege Machtsmisbruik”

Google-AndroidBloomberg en de Financial Times melden dat de Europese Commissie een recordboete zal opleggen aan Google, vanwege machtsmisbruik met zijn mobiele besturingssysteem Android. De boete zou uitkomen op 4,3 miljard euro.

De boete van 4,3 miljard euro is de hoogste boete die de EU ooit heeft opgelegd aan een techbedrijf. Google krijgt de boete omdat het bedrijf zich schuldig zou hebben gemaakt aan machtsmisbruik met het Android-besturingssysteem. Met 103 miljard dollar in kas kan Google de boete gelukkig wel betalen.

Het onderzoek voor het machtsmisbruik met Android loopt al sinds 2013. In de contracten tussen Google en smartphonefabrikanten staat dat fabrikanten die de Play Store van Google willen installeren, ook apps als de Google Chrome browser en de zoekmachine standaard moeten installeren. Dit werkt volgens de EU innovatie tegen en is oneerlijk tegenover bedrijven van andere applicaties.

Het is al de tweede keer dat de EU een miljarden boete aan Google oplegt. Vorig jaar ontving Google een boete van 2,42 miljard euro voor machtsmisbruik met prijsvergelijker Google Shopping. Google is tegen dit besluit in beroep gegaan en de zaak loopt nog.

Android heeft volgens de cijfers van Statcounter binnen de EU een marktaandeel van 75 procent. Deze grote marktaandeel is te danken aan het feit dat fabrikanten Android gratis kunnen gebruiken.

via [nos]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.