Identiteitspapieren Digitaliseren Met Telegram Passport

Telegram-PassportTelegram heeft een nieuwe dienst geïntroduceerd waarmee je identiteitspapieren kunt digitaliseren. Op deze manier kun je je documenten eenvoudig delen met partners.

Steeds meer zaken moeten digitaal geregeld worden, maar het is in sommige gevallen nog wel nodig om je te identificeren met behulp van een foto van je paspoort, identiteitskaart of rijbewijs. Je kunt bepaalde gegevens, zoals je BSN-nummer, maskeren en vervolgens het document doorsturen naar de partner. Een app als KopieID kan je hierbij helpen, maar  Telegram Passport van Telegram biedt deze optie nu ook.

Met Telegram Passport hoef je maar één keer je documenten te uploaden en daarna kun je ze delen met partners. De gegevens worden in de cloud opgeslagen en voor extra beveiliging wordt end-to-end-versleuteling gebruikt. Telegram zegt dat de documenten gelijk naar de ontvanger worden verstuurd zonder tussenkomst van Telegram. In de toekomst wil Telegram de gegevens opslaan in een gedecentraliseerde cloud waar er geen eigenaar of beheerder is.

Telegram-Passport-screenshot

De dienst is momenteel nog niet beschikbaar. Telegram heeft ontwikkelaars uitgenodigd om Passport te integreren in hun apps en diensten.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.