Kwetsbaarheden Gevonden In Smartphones Van LG, Asus, Essential en ZTE

Android MalwareHet beveiligingsbedrijf Kryptowire heeft kwetsbaarheden gevonden in de software op verschillende Android-toestellen. Het gaat om toestellen van de fabrikanten LG, Asus, Essential en ZTE.

Kryptowire heeft verschillende toestellen die via Amerikaanse providers beschikbaar waren onderzocht op kwetsbaarheden. Bij tien toestellen werden ernstige bugs gevonden, waarbij het bedrijf in sommige gevallen in staat was om de volledige controle te krijgen over een toestel. Kryptowire kon bijvoorbeeld de low-end smartphone Asus Zenfone V Live overnemen en berichten inlezen en versturen of screenshots en schermopnames maken.

Volgens het beveiligingsbedrijf zijn de gevoeligheden te wijten aan de openheid van Android die fabrikanten toelaat om aanpassingen te maken aan de software op de smartphone. Hierdoor kunnen problemen ontstaan die niet op een kale versie van Android voorkomen.

Kryptowire heeft alle fabrikanten waarvan toestellen met kwetsbaarheden zijn gevonden op de hoogte gebracht. De fabrikanten hebben ondertussen maatregelen genomen, maar het is nog onduidelijk wanneer de updates met de fixen zullen worden uitgerold.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.