Huawei Steeds Populairder In West-Europa

HuaweiUit cijfers van IDC blijkt dat Huawei het erg goed doet in West-Europa. Eerder deze maand schreven wij al dat Huawei Apple heeft ingehaald als we kijken naar de wereldwijde verkoop van smartphones, maar ook in West-Europa zien we de marktaandeel van Huawei flink stijgen.

Uit cijfers blijkt dat Samsung met een marktaandeel van 32,40 procent nog steeds marktleider is in West-Europa. Wel is de marktaandeel kleiner in vergelijking met het eerste kwartaal (35,90%) of hetzelfde kwartaal een jaar geleden (36,40%).

De marktaandeel van Huawei steeg juist van 16,60 procent naar 24,80 procent. In een jaar tijd verdubbelde Huawei zijn aanwezigheid in West-Europa.

Apple staat op de derde plek en is goed voor 22,50 procent van de markt. In het eerste kwartaal van dit jaar had Apple nog 27,20 procent van de markt in handen.

Ook Xiaomi zien we steeds vaker voorbij komen. Dit merk is in onze regio nog maar kort actief, maar heeft al wel 3,80 procent van de markt in handen. Op de vijfde plek staat Wiko, met een marktaandeel van 3 procent. De top vijf is goed voor 86,5 procent van de volledige smartphonemarkt.

via [knack]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.