Huawei P20 Pro Heeft Beste Smartphonecamera

Huawei-P20-Pro-cameraUit een blinde cameratest, waarbij Tweakers.net vier populaire smartphones met elkaar vergeleek, kwam de Huawei P20 Pro als winnaar uit de bus. De andere toestellen waren de Samsung Galaxy S9, de OnePlus 6 en de iPhone X.

De camera-module is voor veel mensen één van de belangrijkste onderdelen van een smartphone. Fabrikanten steken daarom veel tijd en geld in het maken van de beste smartphonecamera’s. Zo kwam Huawei eerder dit jaar met de P20 Pro, die aan de achterkant is uitgerust met niet één, niet twee, maar drie camera’s. De redactie van Tweakers heeft de camera’s van vier van de populairste toestellen van dit moment met elkaar vergeleken.

De redactie van Tweakers fotografeerde achttien taferelen, telkens met de P20 Pro, de Galaxy S9, de OnePlus 6 en de iPhone X. Vervolgens vroegen ze aan de lezers van de site welke foto’s ze het mooist vonden. Uiteraard wisten de lezers niet welke foto’s door welk toestel zijn gemaakt. Uiteindelijk kregen de foto’s van de Huawei P20 Pro 32,9 procent van alle stemmen. De OnePlus 6 kreeg 27,2 procent van de stemmen, de iPhone X 21,3 procent, en de Galaxy S9 18,6 procent.

De Huawei P20 Pro is niet per definitie de beste camera-smartphone. Zo kregen de foto’s van de andere smartphones in eenvoudige omgevingen met veel licht namelijk meer stemmen dan de P20 Pro. Alleen bij slecht weer en donkere omgevingen deed de Huawei P20 Pro het aanzienlijk beter.

De Huawei P20 Pro komt de laatste tijd veel positief in het nieuws. Zo schreven wij onlangs al dat de P20 Pro was verkozen tot beste smartphone van het jaar.

via [demorgen]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.