Huawei Geeft Toe Te Cheaten In Benchmarks Van Smartphones

HuaweiDe Chinese fabrikant Huawei heeft toegegeven dat het bedrijf bij benchmarktests van recente smartphones heeft gecheat, zo schrijft Anandtech. Huawei zou dit hebben gedaan omdat andere fabrikanten dit ook doen.

Ondanks dat Huawei het erg goed doet op de smartphonemarkt, voelt de fabrikant zich genoodzaakt om te cheaten tijdens benchmarktests. Huawei geeft aan te cheaten omdat diverse andere Chinese fabrikanten dat ook doen en omdat er jarenlang kritiek is geweest op de grafische prestaties van Kirin-socs. Huawei liet de processor veel meer stroom verbruiken en wijzigde de temperatuurlimiet als de software benchmarks detecteerde.

Anandtech ontdekte deze cheats, die ervoor zorgden dat smartphones tussen de 10 en 90 procent beter presteren tijdens een benchmarktest. Anandtech nam hierna contact op met Huawei, die vervolgens heeft beloofd dat het in toekomstige presentaties alleen door derden geverifieerde benchmarkresultaten zal weergeven. Ook heeft Huawei aangegeven de cheat bereikbaar te maken via de instellingen op de smartphone, onder de naam “performance mode”. In deze modus verbruikt de smartphone overigens wel 9W, waardoor de accu zeer snel zal leeglopen.

In het verleden zijn al verschillende andere fabrikanten betrapt op cheaten tijdens een benchmarktest. Alle bedrijven die hier eerder op zijn aangesproken zijn gestopt met het valsspelen in benchmarks.

Huawei-benchmark-cheat-Anandtech

via [tweakers]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *