Google Test Donker Android-thema Nu Ook Op Andere Smartphones

google-pixel-2-donker-themaEen donker thema is al beschikbaar op de Pixel-smartphones van Google, maar Google test momenteel ook een donker Android-thema bij een kleine groep mensen die geen Pixel-smartphone hebben.

Pixel-smartphones kregen bij de introductie van Android 8.0 (Oreo) een donker thema die zich aanpast afhankelijk van de achtergrond. Later kregen ook de quick settings en de Google Feed een donker thema. Sinds Android 9.0 (Pie) kunnen Pixel-gebruikers zelf aangeven wanneer ze het donkere thema willen activeren, waardoor dit thema dus niet meer afhankelijk is van de achtergrondafbeelding.

Op Reddit zijn nu screenshots opgedoken van een Android-gebruiker die plots het donkere thema op zijn toestel heeft staan. Hij heeft echter geen Pixel-smartphone, maar een Essential Phone PH1. Ook valt op dat het donkere thema niet gelijk is aan die van de Pixel-smartphone. Zo is het notificatiescherm nog ongewijzigd, maar is het donkere thema op de Essential Phone PH1 wel helemaal zwart. Dit terwijl op de Pixel-smartphone bij de Google Feed witte kaarten tegen een donkere achtergrond worden getoond.

Op de bovenstaande Pixel-screenshots en de onderstaande Essential Phone PH1-screenshots zien we een het verschil tussen beide donkere thema’s. Het ziet ernaar uit dat Google een A/B-test houdt van het thema op niet-Pixel-telefoons. Wanneer het thema naar iedereen zal worden uitgerold is onduidelijk, maar wij weten wel dat veel mensen maar al te graag een donker thema gebruiken.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.