“OnePlus 6T Heeft Geen 3.5mm Koptelefoonaansluiting”

OnePlus-6T-render-voorkantOnePlus zal de OnePlus 6T pas op 17 oktober officieel introduceren, maar details over dit toestel zijn al verschillende keren gedeeld. Nu heeft medeoprichter Carl Pei in een interview aangegeven dat de “volgende smartphone” niet beschikt over een 3.5mm koptelefoonaansluiting.

In een interview met TechRadar heeft Carl Pei gezegd dat het weglaten van de 3.5mm jack zorgt voor ‘meer nieuwe technologie‘ en een ‘betere accuduur‘. Pei geeft niet aan om welke nieuwe technologie het gaat. Wel hebben wij een vermoeden, namelijk de in-display vingerafdrukscanner. Hoe lang de accu meegaat heeft Pei niet gezegd, maar de accuduur zou merkbaar beter moeten zijn.

De topman van OnePlus geeft toe dat het weglaten van de 3,5mm-aansluiting een controversiële beslissing is. Voorheen besloot OnePlus namelijk juist om de 3.5mm jack te behouden, omdat veel mensen hier nog steeds behoefte aan hebben. Volgens Pei is nu echter “het goede moment” om hiervan af te stappen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat de meeste mensen met een OnePlus-toestel al een draadloze headset hebben.

Voor de mensen die nog wel graag een 3.5mm koptelefoon gebruiken, levert OnePlus de smartphone met adapter van usb-c naar 3,5mm. Ook zal OnePlus een Bullets-headset met usb-c aansluiting maken.

via [tweakers]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.