“Smartwatches Hebben In 2022 Helft Wearables-markt In Handen”

Wear-OS-updateVolgens het marktonderzoeksbureau IDC zullen smartwatches in 2022 de helft van de wearables-markt in handen hebben. De marktaandeel van de Apple Watch zou tegen die tijd zijn gedaald.

Veel mensen dachten bij de introductie van de eerste smartwatches dat de markt voor deze wearables net zo snel zou groeien als de smartphone-markt. Ondertussen weten wij dat dit niet het geval was, omdat veel mensen nog niet veel meerwaarde zien in een smartwatch. Toch is de smartwatch geen mislukking.

Uit cijfers van het marktonderzoeksbureau IDC blijkt namelijk dat slimme horloges de komende jaren wel degelijk op meer populariteit kunnen rekenen. Volgens deze cijfers zal de smartwatch in 2022 goed zijn voor de helft van de wearable-markt, een markt die momenteel nog gedomineerd wordt door stappentellers en fitnesstrackers.

Als de voorspellingen kloppen zullen er in 2022 zo’n 94 miljoen smartwatches over de toonbank gaan. In totaal zullen er waarschijnlijk rond de 190 wearables worden verkocht. Ook zullen gewone wearables steeds slimmer worden en daardoor steeds meer op smartwatches gaan lijken.

Momenteel heeft de Apple Watch maar liefst 47 procent van de smartwatch-markt in handen, maar dit zal in 2022 niet meer het geval zijn. IDC verwacht een daling van ongeveer 11 procent. Het aandeel van smartwatches met Wear OS zou echter stijgen van 9,4 procent naar 21,1 procent.

Wat denken jullie van deze voorspellingen?

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.