Xiaomi Toont Advertenties In Instellingenmenu

Xiaomi-MIUI-10Sommige mensen was het al opgevallen, maar Xiaomi heeft toegegeven dat het bedrijf advertenties toont in het instellingenmenu op smartphones met de MIUI-schil. Volgens Xiaomi is dit nodig om de kosten van de smartphones laag te houden.

Xiaomi geeft aan dat het tonen van advertenties een essentieel onderdeel is van het verdienmodel. Xiaomi test nog waar en wanneer ze advertenties kunnen tonen zonder de gebruiker te hinderen.

Het is een essentieel onderdeel van ons verdienmodel. Tegelijkertijd willen we de gebruikservaring goed houden door opties te bieden om de advertenties uit te schakelen. Onze filosofie is dat ads niet hinderlijk zouden moeten zijn en dat gebruikers altijd de optie moeten hebben om minder aanbevelingen te krijgen.

Dat Xiaomi een manier zoekt om geld te verdienen is op zich niet zo gek. Het bedrijf gaf eerder dit jaar aan om zijn smartphones met een maximale winstmarge van 5 procent te verkopen. Dit is opmerkelijk laag wanneer je dit vergelijkt met bijvoorbeeld Apple, die zijn toestellen met 50% winst verkoopt.

Xiaomi moet zijn geld dus verdienen via internetdiensten zoals Xiaomi’s eigen downloadwinkel, clouddiensten en advertenties. Door de prijzen van toestellen laag te houden weet Xiaomi een steeds groter marktaandeel te krijgen. Met een groter marktaandeel kan Xiaomi weer meer verdienen via internetdiensten.

De advertenties komen alleen voor op toestellen met de MIUI-schil. Op toestellen die draaien op Android One, zoals de Mi A2 en Mi A2 Lite, zullen geen advertenties worden getoond. Zelf gebruik ik de Mi Mix 2, maar hier ben ik ook nog geen advertenties tegengekomen.

MIUI-advertenties

via [tweakers]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *