Google Chrome App

De nieuwe app van Google Chrome is al weer even uit. Hij werkt echter alleen op Ice Cream Sandwich (Android 4.x) en het duurde dus even voor ik hem kon installeren. Dat is nu zo’n twee weken geleden en ik ben er blij mee.

Als webdesigner heb ik natuurlijk heel lang met Firefox gewerkt, in vele opzichten de beste browser en ik had niet verwacht dat iemand dat zou verbeteren. Op het moment dat Google Chrome op de markt kwam dacht ik: ja hoor alweer een browser waar ik rekening mee moet houden tijdens het webdesignen. Google zou echter Google niet zijn als ze niet de beste wilden zijn en dat lukte:
– Veel ruimte voor het beeld
– Sneller dan Safari volgens mij
– Eenvoudig in te stellen
– Veiliger dan veilig (soms wat te veilig)
– Een console voor ontwikkelaars die van de week ook nog eens aan het browser venster gekoppeld is
– Extensies
– Apps
Ik heb Firefox alweer een tijdje achter me gelaten!

En ook de App voldoet aan alle wensen. Er zijn zeer slimme opties voor de tabs en het weggooien ervan bedacht. Hij synchroniseert eenvoudig, goed en snel. Echt een aanrader.

Ik ben het laatste half jaar volkomen Google fan geworden en dat niet zomaar. Naast de perfect samenwerkende applicaties staat ook hun beleid me het meeste aan. Ze hangen het open source principe van Linux aan en respecteren, als enige partij, mijn privacy. Niet dat ik daar erg aan hang maar ik hang wel aan het feit dat het gerespecteerd wordt.

Redactie

Op de redactie bieden we alle schrijvers bij Androidics de kans om algemeen nieuws over Android te plaatsen. Wil je onze redactie versterken? Mail dan naar omiwebdesigninfo[at]gmail.com

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.