Google Gaat In Hoger Beroep Tegen 4,3 Miljard Euro Boete Van Europese Commissie

Sundar-Pichai-AndroidDe Europese Commissie heeft Google eerder dit jaar een recordboete van 4,3 miljard euro gegeven voor machtsmisbruik met mobiel besturingssysteem Android. Google heeft bij het Europese Hof van Justitie een bezwaar ingediend tegen dit besluit.

De Europese Commissie concludeerde eerder dat Google smartphoneproducenten dwingt om bepaalde Google-apps te installeren als ze gebruik willen maken van het Android-besturingssysteem. Volgens Eurocommissaris Margrethe Vestager van Mededinging moeten fabrikanten zelf kunnen bepalen welke applicaties ze op hun Android-toestellen installeren. Google ontving daarom een megaboete van 4,3 miljard euro. Google heeft 90 dagen de tijd gekregen om te stoppen met de machtsmisbruik, anders zullen er meer boetes volgen. Over één week verstrijkt deze deadline.

Google is het niet eens met het besluit en gaat daarom in hoger beroep. Volgens Google heeft Android juist voor meer keuze, lagere prijzen en dus betere concurrentie gezorgd. Het afhandelen van dergelijke zaken kan jaren duren, dus we zijn voorlopig nog niet uitgepraat.

via [rtlz]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.