Grootschalige Fraude Met Reclame-inkomsten Via Android-apps

EverythingMeUit een onderzoek van BuzzFeed News blijkt dat meer dan 125 Android-apps en websites deel uitmaken van een frauduleus netwerk. Het gaat om applicaties die op miljoenen Android-smartphones zijn geïnstalleerd en het gedrag van de gebruikers volgen.

Het netwerk bestaat uit bedrijven in Cyprus, Malta, Kroatië en Bulgarije. De bedrijven kochten legitieme apps via het bedrijf We Purchase Apps. Vervolgens voegden ze software toe die het gedrag van de gebruikers kan volgen. Een groot netwerk van bots kopieerde dit gedrag om nepverkeer te genereren dat leek op echt verkeer. Hierdoor werden de reclamebedrijven misleid en werd meer vergoeding uitgekeerd dan eerlijk was.

De applicaties van het netwerk staan geïnstalleerd op meer dan 115 miljoen Android-telefoons. EverythingMe is één van de apps die deel uitmaakte van het netwerk. Deze app is maar liefst 20 miljoen keer gedownload.

Google heeft gereageerd op de berichten en in een blogpost geschreven dat zo’n 10 miljoen dollar ten onrechte is uitgekeerd via Googles eigen reclamenetwerk. Sommige van de applicaties zijn inmiddels uit de Play Store gehaald, maar andere apps, waaronder EverythingMe, zijn nog wel te vinden in de Play Store.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.