“Google Kan Kapotte Pixel 3-toestellen Niet Repareren Door Tekort Aan Onderdelen”

Google-Pixel-3-XL-kleurenIn de Verenigde Staten is een tekort aan onderdelen voor de Pixel 3 en Pixel 3 XL, waardoor Google en andere bedrijven kapotte toestellen niet kunnen repareren.

Omdat de Pixel 3-smartphones draadloos laden ondersteunen, heeft Google de toestellen voorzien van een volledig glazen achterkant. Het nadeel hiervan is dat de achterkant bij een val snel breekt. Volgens 9To5Google is er vanwege dit soort schade nu een groot tekort aan onderdelen in de Verenigde Staten. Wanneer gebruikers zich aanmelden bij de reparatiedienst voor Pixels, krijgen ze te zien dat er geen reparaties mogelijk zijn.

De supportpagina in de Google Store verwijst gebruikers vervolgens door naar uBreakiFix, een derde partij die met Google samenwerkt. Hier krijgen gebruikers echter ook te horen dat onderdelen niet op voorraad zijn en dat het onduidelijk is wanneer er een nieuwe voorraad beschikbaar is.

Volgens 9To5Google gaat het vooral om reparaties die buiten de garantie vallen, zoals gebroken schermen of glazen achterkanten die gebarsten zijn. Het vervangen van een batterij is bijvoorbeeld wel gewoon mogelijk. Het lijkt dus duidelijk te gaan om een tekort aan schermen en achterkanten. De oorzaak hiervan is onduidelijk. Mogelijk verkoopt de smartphone veel beter dan verwacht, maar het kan ook gaan om een slechte voorbereiding.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.