Donkere Modus Op Android Goed Voor Accuduur

android-energie-donkere-modus-YouTubeGoogle heeft tijdens de Android Dev Summit laten zien dat de donkere modus op Android goed is voor de accuduur van een Android-toestel. Veel mensen wisten dit eigenlijk al, maar Google heeft nu duidelijk het verschil tussen een wit thema en een donker thema laten zien.

Bij een donker thema hebben de pixels op een scherm minder energie nodig dan wanneer ze een felle kleur moeten tonen. De Pixels staan zelfs bijna uit wanneer de echte zwarte kleur weergeven wordt. De onderstaande slide, die Google toonde tijdens een presentatie op de Android Dev Summit, laat duidelijk het verschil zien tussen de energieverbruik van verschillende kleuren. De test is gedaan op de originele Pixel-telefoon.

Google-android-donkere-modus-vergelijking

In de slide zien we het verschil in energieverbruik tussen de kleuren zwart, rood, groen, blauw en wit. We zien een enorm verschil tussen zwart en de andere kleuren, maar vooral blauw en wit verbruiken veel energie. De witte elementen binnen het Material Design die Google gebruikt zijn dus niet erg handig. Daarom brengt Google voor steeds meer applicaties een donkere modus uit. Zo kunnen gebruikers een donker thema inschakelen, maar ook gebruik maken van een donkere modus in de YouTube-app, de berichten-app en straks in de Google Feed. Op deze manier kunnen we nog langer doen met een volle accu dan voorheen.

via [tabletsmagazine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.