Huawei Test Fuchsia OS, De Opvolger Van Android

Fuchsia-OS-Honor-PlayFuchsia OS is een nieuw besturingssysteem waar Google aan werkt, die in tegenstelling tot Android niet is gebaseerd op Linux. Het is onduidelijk wanneer Google dit besturingssysteem wil uitbrengen, maar we weten wel dat fabrikanten zich langzaam aan het voorbereiden zijn. Huawei is Fuchsia OS namelijk nu al aan het testen op de Honor Play. 

Android is gebaseerd op Linux. Aangezien er in Linux nog steeds veel kwetsbaarheden worden gevonden werkt Google aan een nieuw besturingssysteem, die helemaal van de grond af opnieuw is opgebouwd. Dit zou Fuchsia OS een stuk veiliger moeten maken dan Android. Ook wordt Fuchsia geschreven in een taal waardoor apps tegelijk op iOS en Fuchsia kunnen verschijnen.

Naar verwachting zal Google Fuchsia OS voorlopig nog niet willen introduceren, maar Huawei is alvast begonnen met het testen van Fuchsia OS op de Honor Play. Dit zou kunnen betekenen dat Huawei een van de eerste fabrikanten is die een smartphone met Fuchsia maakt. We verwachten overigens dat het nog wel enkele jaren zal duren voordat we de eerste Fuchsia-smartphones te zien krijgen, maar het is interessant om te zien dat fabrikanten zich aan het voorbereiden zijn op de overgang van Android naar Fuchsia.

via [androidplanet]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.