Patent Toont LG-smartphone Met 16 Camera’s

LG-logoLG heeft een patent gekregen voor een opvallende camera-module voor smartphones. De module is namelijk uitgerust met 16 lenzen die in een opstelling van vier bij vier zijn gepositioneerd.

Op 20 november heeft het United States Patent and Trademark Office het patent toegewezen aan LG. In het patent dat in 2014 al is aangevraagd zien we een camera met meerdere lenzen, die in staat is om bewegende beelden vast te leggen op basis van verschillende foto’s. We zien op de onderstaande afbeeldingen een camera met zestien lenzen in een raster van vier bij vier. Met deze camera kun je foto’s van een object maken die je vervolgens met swipe-bewegingen kunt bewegen.

LG beschrijft in het patent dat de camera ook gebruikt kan worden voor gezichtsherkenning en voor het uitknippen van personen uit afbeeldingen. Het is onduidelijk of LG van plan is om daadwerkelijk een product met 16 camera’s op de markt te brengen. Grote fabrikanten vragen wel vaker patenten aan die ze uiteindelijk nooit gebruiken.

via [tweakers]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.