“Populaire Weerapp Verzendt Onnodig Veel Data Naar China”

Weather-ForecastDe populaire weerapp “Weather Forecast—World Weather Accurate Radar” verzamelt volgens het Britse internetbeveiligingsbedrijf Upstream Systems onnodig veel gebruikersdata, die de app vervolgens doorstuurt naar China.

De weerapp is gemaakt door het Chinese bedrijf TCL Communication. Dit bedrijf is ook verantwoordelijk voor de productie van Alcatel- en BlackBerry-smartphones. Volgens Upstream Systems verzamelt de app naast de gps-locatie van de gebruiker ook het e-mailadres en het IMEI-identificatienummer van de telefoon. Vervolgens stuurt de app deze informatie door naar de servers van TCL in China.

Op goedkope Alcatel-telefoons die worden verkocht in Brazilië, Maleisië en Nigeria staat de weerapp standaard voorgeïnstalleerd. Eerder probeerde de weerapp ruim 100.000 gebruikers stiekem op betaalde diensten te abonneren, maar na ingrijpen van Upstream Systems en mobiele providers is dit niet gelukt. De app is ook in gebruikt door Nederlanders, waarvan sommige beweren dat ze de app niet van hun toestel kunnen verwijderen. 

via [bright]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *